Szappanopera hírek

Nézem a híradót, régi rossz szokásom. Kezdésnek a szokásos argentin szappanoperába illő történetek, a „megölte”, „megcsalta”, kifosztotta”, és valami hasonlót csinált sztorik követik egymást.

Egyik fő hír, hogy Oroszországban, Permben, egy 18 éves egyetemi hallgató lövöldözést rendezett. Még erre se nagyon kapom fel a fejem, ilyesfajta rémségek jöttek már innen-onnan, végtelenül sajnálatos, de meg tud történni.

Gyűlölöm magam

Aztán mégis fülelni kezdek: ez a szerencsétlen fiatal, saját elmondása szerint, már régóta készült erre a borzasztó cselekményre, mivel utálja az egész világot, benne az összes embert, de legfőképp önmagát. GYŰLÖLI ÖNMAGÁT.

Ez már beakadt.

Az jutott eszembe, hogy „mindenki magából indul ki”, mert honnan is indulna máshonnan?

Ismerni és szeretni kell önmagad

Ezzel nem lenne bajom, csak felmerül a kérdés: ha nem vagy jóban önmagaddal, nem ismered a saját érzéseid, hogyan is fogadhatnád el másokét? Hogyan is érthetnél meg másokat? Ne adj Isten, honnan is lennének értelmes gondolataid?

Hú, ez nehéz ügy, ha belekezdek, sosem érek a végére. De az bizonyos: ha szereted önmagad, másokat is tudsz majd szeretni, elfogadni.

Ezért foglalkozni kell önmagaddal, ennél fontosabb feladatod nincs. Ez lesz a Te jövőd alapja, amire bármit felépíthetsz. És ha elakadsz, tudd: segítséget kérni bátor dolog.

Call Now Button